Monday, September 26, 2011

Bahagia perlu dicari.

Bahagia???
Adakah kita bahagia? Semua manusia inginkan kebahagiaan, namun sering lupa apa maksud bahagia yang sebenar. Juga ramai yang tidak berusaha dan tidak tahu bagaimana cara untuk memilikinya...

Ketahuilah bahawa bahagia akan dicekapi dengan memilik hati & jiwa yang tenang.
 
"Bahawasanya di dalam tubuh manusia ada seketul daging. Apabila ia baik, maka baiklah seluruh badan, tetapi apabila ia rosak maka rosaklah seluruh badannya. Ingatlah ia adalah hati (Riwayat Bukhari & Muslim)

Hati yang tenang pula boleh diperolehi dengan sentiasa menyucikan diri melalui bertaubat dan sentiasa mengingati Allah. Firman Allah "....Sungguh, Allah menyukai orang yang bertaubat dan menyucikan diri. (Surah al-Baqarah : 222)


Wahai jiwa-jiwa yang tenang..kembalilah kepada Tuhanmu dengan hati yang puas lagi diredhai-Nya....maka masuklah ke dalam jemaah hamba-hamba-Ku dan masuklah ke dalam Syurga-Ku (Al-Fajr : 27-30)


2 comments:

  1. What is your secret to winning at the biggest casino? - JamBase
    A “secret” is where players can find winning combinations, 목포 출장마사지 such as a 1, 2, 3, 광주 출장샵 4, 5, 6, 7, 대구광역 출장안마 8, 9, 논산 출장샵 10, 11, 12, 문경 출장샵 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21.

    ReplyDelete
  2. They supply every little thing from conventional online slots, to table games and more. New DraftKings users who are minimal of|no less than} 21 years old and in one of many DraftKings authorized states should deposit a minimum of $5 to their account when registering for the first time. The 카지노 사이트 deposit match bonus supply is eligible for redemption after a 15x play-through.

    ReplyDelete